Kotva

Váš e-mail:*
Vaše jméno:*
Předmět zprávy:*
Vaše zpráva:*
* Povinná pole

NAPIŠTE NÁM Jsme on-line
VOŠ, OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Ekonom

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A OBCHODNÍ AKADEMIE

Vstup do škola on-line





Fotogalerie

Tisk
Mapa webu
A
A
A

Škola EKONOM vyrazila do Moritzburgu

Moritzburg, Německo: Vyšší ročníky naší střední školy vyrazily na odbornou exkurzi do zajímavé turistické destinace. Uplatnili tak nejen své znalosti německého jazyka, ale i dovednosti získané v předmětu Cestovní ruch.

Odbornou exkurzi zámku Moritzburg a jeho okolí absolvoval 2. a 3. ročník 27. 6. 2024. Vyučující německého jazyka Ing. Simona Červená žákům ve výuce zadala předem úkoly z oblasti cestovního ruchu (doporučení občerstvení v místě exkurze, program, zajímavé výletní lokality v okolí, odborný výklad v německém jazyce,…). Jednotlivé úkoly poté jejich zpracovatelé prezentovali spolužákům při samotné exkurzi. Největším zážitkem byl moderní přístup vystavovatelů, který ocenila především mladá generace návštěvníků krásného zámku. Žáci si prohlídku užívali s tablety v rukou, které nahrazovali živého průvodce. Mohli tak sami procházet jednotlivé výstavní prostory a vlastním tempem sledovat vše zajímavé. Zároveň si tak elektronicky zobrazili krásný interiér i exteriér zámku z historických dob, zúčastnili se například královské slavnostní hostiny. Jistě se rádi vrátí na místo, na kterém se natáčela snad nejoblíbenější česká pohádka Tři oříšky pro Popelku. A která z přítomných slečen si nakonec obula ztracený střevíček?

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.