Kotva

Váš e-mail:*
Vaše jméno:*
Předmět zprávy:*
Vaše zpráva:*
* Povinná pole

NAPIŠTE NÁM Jsme on-line
VOŠ, OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Ekonom

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A OBCHODNÍ AKADEMIE

Vstup do škola on-line





Fotogalerie

Tisk
Mapa webu
A
A
A

EKONOM na exkurzi v Poslanecké sněmovně a v Armádním muzeu

Vloženo: 8.11.2023 | Autor: Novakova| Zobrazeno: x |
Praha – Žáci 2. ročníku oboru Obchodní akademie navštívili 8. listopadu Poslaneckou sněmovnu Parlamentu ČR a Armádní muzeum v Praze.

Zajímavou odbornou exkurzi pro své žáky připravila škola EKONOM na středu 8. listopadu. Byla pro ně naplánována komentovaná prohlídka prostor Poslanecké sněmovny – jak zázemí této zajímavé historické budovy, tak hlavního jednacího sálu. Zároveň byli poučeni o významu této státní instituce, o jejích funkcích a přínosech pro ČR. V závěru exkurze je čekal znalostní kvíz o zajímavé ceny – publikace o Parlamentu ČR.

Ani v Armádním muzeu se žáci rozhodně nenudili. Pod vedením odborné průvodkyně si připomněli vzdělávacím programem Studenti a 17. listopad 1939 blížící se významné výročí této události i jejích důsledků.

Během pěšího přesunu na Hlavní nádraží provedla vyučující žáky Starým Městem, nemohli samozřejmě vynechat takové historické zajímavosti, jako například Karlův most, kde si všichni pohladili pro štěstí jednu ze soch. Víme, že se jedná pouze o známou pověru, ale kdo ví.

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.