Kotva

Váš e-mail:*
Vaše jméno:*
Předmět zprávy:*
Vaše zpráva:*
* Povinná pole

NAPIŠTE NÁM Jsme on-line
VOŠ, OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Ekonom

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A OBCHODNÍ AKADEMIE

Vstup do škola on-line





Fotogalerie

Tisk
Mapa webu
A
A
A

Přednáška o dárcovství krevní plasmy

Zobrazeno: x |
Pouze díky obětavým dárcům krevní plazmy je možné vytvořit léky, které zachraňují nemocné po celém světě nebo zlepšují kvalitu jejich života. Krevní plazma se nedá vyrobit. Jediný způsob, jak ji získat, je DÁRCOVSTVÍ.

14. listopadu 2022 se žáci školy EKONOM na speciální přednášce seznámili s významem dárcovství krevní plazmy. Školu navštívili odborníci MUDr. Tomáš Kohoutek a Mgr. Zdeňka Müllerová z centra Sanaplasma z Ústí nad Labem.

Darování krevní plasmy a krve je v České republice možné od 18 let, dárců je neustálý nedostatek, proto je důležité jejich řady stále rozšiřovat, především mezi mladými. Žákům bylo vysvětleno, k čemu všemu se tato cenná tekutina využívá, kolik pacientů ji např. potřebuje pravidelně při léčbě dlouhodobých onemocnění. Všichni byli překvapeni, že např. k léčbě jednoho pacienta s hemofilií je potřeba až 1200 odběrů ročně! Konec přednášky ozvláštnil maličký dárek v podobě powerbanky od společnosti Sanaplasma.

„Kdo zachrání jeden život, jako by zachránil celý svět,“ motivoval přednášející naše žáky. 

 

 Fotogalerie ZDE

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.