Kotva

Váš e-mail:*
Vaše jméno:*
Předmět zprávy:*
Vaše zpráva:*
* Povinná pole

NAPIŠTE NÁM Jsme on-line
VOŠ, OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Ekonom

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A OBCHODNÍ AKADEMIE

Vstup do škola on-line





Fotogalerie

Tisk
Mapa webu
A
A
A

Odborná exkurze na Letišti Václava Havla v Praze

Zobrazeno: x |
Dne 12. září 2022 se žáci druhého a třetího ročníku zúčastnili odborné exkurze na Letišti Václava Havla. V rámci předmětů Cestovní ruch a Mediální výchova byli seznámeni s provozem letiště, způsobem odbavování cestujících, technikou doprovázející bezpečnost provozu.

Na začátku akce prošli žáci běžnou letištní kontrolou, dále si prohlédli zázemí terminálů, jako například odletové haly, přepážky pro odbavení osob i zavazadel a dozvěděli se, z jakého terminálu odlétají která letadla. Nabyly tak zkušenosti a vědomosti ohledně letového provozu, elektronického zpracování dat i systému cestovního ruchu.

Poté se po evakuačním schodišti přesunuli do autobusu, který je vzal na projížďku po letištní ploše mezi letadly. Během cesty si vyslechli zajímavosti o chodu letiště.

Netradiční zážitek mimo program účastníkům exkurze připravila okolo projíždějící hlídka biologické ochrany letiště, která je seznámila se svou prací a především s jedním ze svých důležitých zaměstnanců – samicí orla skalního. Exkurze a odborným výkladem končila ve stanici hasičského záchranného sboru, jednoho z největších svého druhu v republice. Zde se žáci seznámili s unikátní technikou a vybavením, které je využíváno nejen pro účely samotného letiště.

V průběhu odborné exkurze měli žáci možnost získat mediální materiál na tvorbu studentské reportáže z akce. Splněna musela být také bezpečnostní pravidla pro natáčení v hlídaném prostoru. Digitální materiál následně poslouží jako ilustrativní výukový materiál. Naplněn tak byl cíl exkurze pro získání digitálních a polytechnických dovedností žáků.

 

Fotogalerie ZDE

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.