Kotva

Váš e-mail:*
Vaše jméno:*
Předmět zprávy:*
Vaše zpráva:*
* Povinná pole

NAPIŠTE NÁM Jsme on-line
VOŠ, OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Ekonom

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A OBCHODNÍ AKADEMIE

Vstup do škola on-line





Fotogalerie

Tisk
Mapa webu
A
A
A

Proběhlo přijímacího řízení nanečisto

Zobrazeno: x |
Ve středu 8. 1. se na škole EKONOM konalo 2. kolo přijímacích zkoušek nanečisto. Žáci devátých tříd základních škol si zde mohli opět vyzkoušet, jak takové přijímací řízení probíhá.

Pod vedením Mgr. Marty Hudcové, která žákům představila celkový průběh a pravidla přijímacího řízení, si studenti napsali test z matematiky i českého jazyka.

Druhé kolo přijímacího řízení nanečisto bylo znatelně úspěšnější než to předchozí. Především český jazyk, jehož úspěšnost činila v průměru 56,42 %, což je téměř o 10 % více než v prvním kole. Žáci se zlepšili i v matematice, nejlepší výsledek byl 37 bodů z 50, vzrostla tak v úspěšnosti o 5,51 %.

 

„Jsme velmi rádi, že je o tuto akci mezi žáky základních škol takový zájem. Celkem se přijímacích zkoušek nanečisto zúčastnilo 66 žáků a zjistili jsme, že pouze polovina z nich má na své základní škole dostatečnou přípravu na přijímací zkoušky. Protože si myslíme, že je tato akce velmi důležitá, pořádáme ji pro zájemce zdarma,“ hodnotí Mgr. Marta Hudcová.

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.