Kotva

Váš e-mail:*
Vaše jméno:*
Předmět zprávy:*
Vaše zpráva:*
* Povinná pole

NAPIŠTE NÁM Jsme on-line
VOŠ, OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Ekonom

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A OBCHODNÍ AKADEMIE

Vstup do škola on-line





Fotogalerie

Tisk
Mapa webu
A
A
A

Mediální den

Zobrazeno: x |
Poslední školní týden se na škole EKONOM nesl ve znamení zajímavých projektů. Hned v pondělí 24. 6. 2019 si žáci druhého a třetího ročníku vyzkoušeli své praktické dovednosti. Celý rok se učili, jak vzniká novinový článek, televizní reportáž či anketa. Jejich učitelka Lucie Folbergerová, DiS. pro ně připravila speciální úkol. Museli během jednoho dne vytvořit kompletní televizní zpravodajství.

Každá novinářská práce začíná ranní redakční poradou, na které se přidělí jednotlivé úkoly. Rozděleni do několikačlenných týmů proto studenti vyrazili do ulic Litoměřic, aby nasbírali potřebný materiál pro večerní vysílání. Jedni natáčeli v místním parku Václava Havla, jiné zajímaly názory občanů na konkrétní otázky týkající se života v našem překrásném městě. Jeden natáčecí tým byl vyslán dokonce na vrchol radniční věže, vyhlídku Kalich, aby tak zprostředkoval své téma s patřičným „nadhledem“. Natáčením náročná práce reportéra nekončí. Čekají jej dlouhé hodiny ve studiu u počítače, kde natočený materiál třídí, stříhá, upravuje, doprovází komentovaným slovem. Výsledná dvou až tříminutová reportáž je přebrána redakcí, která jej zařadí do vysílacího programu. Tak vznikly i letošní televizní zprávy školy EKONOM, které můžete i vy zhlédnout na kanálu Youtube v sekci Studenti24.

 

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.