Kotva

Váš e-mail:*
Vaše jméno:*
Předmět zprávy:*
Vaše zpráva:*
* Povinná pole

NAPIŠTE NÁM Jsme on-line
VOŠ, OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Ekonom

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A OBCHODNÍ AKADEMIE

Vstup do škola on-line





Fotogalerie

Tisk
Mapa webu
A
A
A

OČMU = Ochrana člověka při mimořádných událostech

Zobrazeno: x |
Ústí nad Labem - Žáci Ekonomu se vydali do Muzea civilní obrany, aby se dozvěděli informace o činnosti integrovaného záchranného systému, o varovných signálech a činnostech po jejich vyhlášení, ale především chtěli být co nejlépe připraveni na mimořádné události.

Jako každý rok se i letos škola Ekonom vydala do Muzea civilní obrany v Ústí nad Labem, kde je 3. 5. 2019 čekalo několik nových zajímavých přednášek.

 

První přednáška s názvem Naše vlast a vlastenectví prezentovala činnost Armády ČR a její úkoly, podporovala k uplatňování aktivního přístupu k ochraně zdraví, života a majetku při běžných, rizikových i mimořádných událostech. Praktickou ukázku zbraní a střelby pak žáci zhlédli jako součást prezentace Ochrana státu. Nezbytnou součást školení OČMU tvoří školení Stav ohrožení, jehož cílem je výchova a prevence v oblasti požární ochrany, nácvik správného chování při dopravní nehodě, živelné katastrofě i v dalších nebezpečných situacích. Důraz byl kladen i na využití a hrozbu nebezpečných chemických látek, žáci si vyzkoušeli použití plynových masek i dalších ochranných prostředků. Závěr projektu byl věnován první pomoci, praktickým radám, ukázkám i samotnému nácviku.

Náhled do galerie

 

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.