Kotva

Váš e-mail:*
Vaše jméno:*
Předmět zprávy:*
Vaše zpráva:*
* Povinná pole

NAPIŠTE NÁM Jsme on-line
VOŠ, OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Ekonom

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A OBCHODNÍ AKADEMIE

Vstup do škola on-line





Fotogalerie

Tisk
Mapa webu
A
A
A

Přijímací zkoušky nanečisto na škole EKONOM

Zobrazeno: x |
LITOMĚŘICE - Střední škola EKONOM si připravila pro žáky základních škol projektové dny, na kterých si mohli vyzkoušet přijímací zkoušky nanečisto. Následně pro zájemce proběhla zdarma „Matematická příprava“ a „Příprava z českého jazyka“.

Žáci si nejprve mohli v prosinci nanečisto vyzkoušet přijímací zkoušky ve formě, v jaké budou probíhat „ostré“ testy. Rozmístili se do tří učeben, každý se usadil sám do své lavice, dostal vlastní zadání z matematiky a test musel vyplnit v určeném časovém limitu. Následovala přestávka, o které žáci i jejich rodičovské doprovody dostali občerstvení. Po přestávce následovala další část testu, tentokráte z českého jazyka. „Na přijímací zkoušky nanečisto jsem se nepřipravovala, čerpala jsem pouze ze svých znalostí a jsem ráda, že jsem měla tu možnost si to vyzkoušet a zjistit, co mě čeká na přijímacích zkouškách na střední školu,“ svěřila se žákyně základní školy Vivien Lacková.

 

Oba testy byly v co nejkratším termínu vyhodnoceny a jejich výsledky i se správným řešením jednotlivých úloh byly žákům zaslány emailem, aby se tak mohli poučit z vlastních chyb a věděli, kde jsou jejich slabiny, na kterých je ještě možnost do přijímacích zkoušek zapracovat.

 

Projekt pokračoval v lednu dvěma akcemi – přípravou na přijímací zkoušky z matematiky a z českého jazyka. Žáci pod vedením učitelek školy EKONOM Mgr. Jany Gabčanové a Mgr. Marty Hudcové prošli nejproblematičtější místa obou testů, seznámili se se vzorovými úlohami, které by se mohli u přijímacích zkoušek objevit. Společně si prošli naučnou prezentaci, ve které jim bylo vysvětleno, jak může přijímací testování z obou předmětů probíhat a jakou by měli zvolit nejlepší strategii pro úspěšné složení této důležité zkoušky. Všem přejeme mnoho úspěchů!

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.