Kotva

Váš e-mail:*
Vaše jméno:*
Předmět zprávy:*
Vaše zpráva:*
* Povinná pole

NAPIŠTE NÁM Jsme on-line
VOŠ, OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Ekonom

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A OBCHODNÍ AKADEMIE

Vstup do škola on-line





Fotogalerie

Tisk
Mapa webu
A
A
A

Škola EKONOM - charita, sport i předvánoční oslavy

Zobrazeno: x |
Litoměřice - Prosinec se nesl ve škole EKONOM nejen v duchu tradičních školních povinností, ale i ve znamení prospěšných aktivit, sportu či předvánoční atmosféry.

Jako každý rok měla pro své studenty škola EKONOM připravený bohatý prosincový program. Blížící se konec roku předznamenala již 5. 12. mikulášská nadílka připomínající Světový den boje proti AIDS. Nelehkého úkolu osvěty se zhostil Mikuláš se svými pomocníky, anděly i čertíky.

 

Již o dva dny později se studenti zapojili do projektu polytechnického vzdělávání. Všichni se rozdělili do dvojic a společně tvořili originální výrobky ze dřeva. „Bylo to fajn, líbilo se mi tvoření krmítek, ale bohužel můj partner do toho byl tak zapálený, že mi to skoro nepůjčil,” říká s úsměvem Kateřina Gottwaldová z 3. ročníku oboru Mediální komunikace. Po celou dobu byli studentům k dispozici odborníci, kteří ochotně pomáhali se stavěním i zdobením ptačích příbytků. Nakonec byly vyhlášeny vítězné dvojice ve čtyřech kategoriích: nejhezčí, nejbezpečnější, nejlépe technicky zpracované a reklamní krmítko. Výrobky studenti následně prodávali na litoměřických vánočních trzích. Krásný výtěžek 9 000,- Kč přispěl projektu Klokánek Fondu ohrožených dětí na zařízení kuchyně.  „Je důležité, aby se mládež zapojovala do takových akcí a uvědomila si, že i zdánlivě malá pomoc má smysl. Zvláště v předvánoční době pomohl prodej vlastnoručně vyrobených krmítek dobré věci," uvedla Marta Hudcová, učitelka školy.

 

Po práci přišla na řadu i zábava. Tradiční vánoční sportovní turnaj všech tříd školy nenechal nikoho na pochybách, že zdravý pohyb, soutěžení, ale i nutná spolupráce pomáhají nejlépe pěstovat zdravou školní atmosféru a pracovní prostředí. V mnoha disciplínách si studenti pod vedením ředitele školy Mgr. Miroslava Pokorného ověřili, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Halou se nesla zdravá mladistvá energie, kterou si jistě všichni s chutí odnesli i do školních lavic. 

 

Poslední školní den roku 2018 pak na škole EKONOM patřil předvánočním oslavám, předávání dárečků, dobrému jídlu, ale především povídání, zklidnění, přáním a slavnostní náladě. Vánoční čas by v duchu svých tradic neměl znamenat konzum, spěch a stres, především to si všichni snažili uvědomit. S úsměvy a přáním všeho dobrého do roku 2019 se pak v poklidné atmosféře všichni rozloučili, aby se opět po vánočních prázdninách sešli se svými spolužáky i učiteli.

 

Škola EKONOM určitě neusne na vavřínech ani v následujícím roce. Pro své studenty i veřejnost má připravené zajímavé projekty. Hned 10. 1. zve všechny zájemce na projekt Matematická příprava k přijímacím zkouškám, na který navazuje 17. 1. Příprava z českého jazyka. Neváhejte školu kontaktovat a zamluvte si na seminářích svá místa. A to jsou jen první vlaštovky nabytého programu, který škola EKONOM chystá.

 

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.