Kotva

Váš e-mail:*
Vaše jméno:*
Předmět zprávy:*
Vaše zpráva:*
* Povinná pole

NAPIŠTE NÁM Jsme on-line
VOŠ, OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Ekonom

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A OBCHODNÍ AKADEMIE

Vstup do škola on-line





Fotogalerie

Tisk
Mapa webu
A
A
A

Beseda o Evropské unii s absolventkou EKONOMU

Vloženo: 15.10.2018 | Zobrazeno: x |
LITOMĚŘICE – Na školní půdu EKONOMU zavítala bývalá studentka Kateřina Klepsová, která usedala již před lety do stejných lavic tak, jako my a opustila je před 15 lety. V současné době našla své místo na důležité pozici v Evropské unii v Bruselu. Přišla nám vyprávět o tom, jak spletitá byla její životní cesta až tam, kde se právě teď nachází. To vše a spoustu zajímavostí měla připravené pro studenty třetího a čtvrtého ročníku.

Žáci třetího a čtvrtého ročníku absolvovali besedu s bývalou studentkou EKONOMU, Kateřinou Klepsovou. Mezi jejími prvními slovy zazněl fakt, že je jí jasné, že poslouchat dvě hodiny o Evropské unii asi nechceme, ale že je tady od toho, aby nám předala své znalosti, zkušenosti a aby se s námi podělila o svůj životní příběh. Jakožto studentka EKONOMU chtěla žákům dokázat, že ačkoliv pocházíme z malého města, můžeme se dostat do důležitých pozic v Bruselu a žít život, který by nás doposud nenapadl.

Kateřina Klepsová je velice pozitivní a usměvavá mladá žena, která stihla kromě jiného procestovat již 63 zemí, mluví plynule 4 jazyky a 2 ovládá pasivně. Po střední škole odl etěla do Paříže, shodou náhod se jí povedlo dostat až na místo v Bruselu, kde se seznámila i se svým současným manželem. Její muž je Portugalec, se kterým má dvě děti. U nich doma se díky tomu mluví více jazyky, jako například anglicky, portugalsky, francouzsky a také česky.

Během dvouhodinové besedy žáci zjistili také hodně informací o programu Erasmus, levné cestování o prázdninách, které je určeno studentům od 18 let, také zajímavosti o podpoře a zviditelnění nových, mladých umělců, zajímavosti o politicích, některých nařízeních Evropské unie (např. zrušení letního času, roamingu), důvod zavedení GDPR a mnoho dalšího, „Beseda byla určitě přínosem. Zjistili jsme, jak funguje část EU, získali jiný pohled na politicko-sociální oblast. Já se s jejími názory ale neslučuji,“ řekl Ondřej Dobrovolný, student třetího ročníku mediální komunikace.

FOTOGALERIE

Nikol Lacková, 3.AM

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.