Kotva

Váš e-mail:*
Vaše jméno:*
Předmět zprávy:*
Vaše zpráva:*
* Povinná pole

NAPIŠTE NÁM Jsme on-line
VOŠ, OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Ekonom

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A OBCHODNÍ AKADEMIE

Vstup do škola on-line





Fotogalerie

Tisk
Mapa webu
A
A
A

EKONOMáci zažili projektový den s Drony

Vloženo: 7.7.2018 | Zobrazeno: x |
LITOMĚŘICE – Škola EKONOM zařazuje do výuky inovační novinku, kterou jsou drony. Pro své žáky uspořádala projektový den, který nabídl všem účastníkům možnost se s používáním dronů seznámit prakticky i teoreticky.

Popularita dronů v posledních letech rapidně vzrostla. Jejich využití je opravdu všestranné. Velké oblibě se těší zejména v profesích, v nichž pomáhají šetřit čas i peníze. Budoucnost zkrátka patří dronům. Škola EKONOM v loňském roce spustila projekt „Letecká škola dronů“, jehož cílem je poskytovat teoretické vzdělání a následně také pilotní zkoušku pro létání s dronem, díky které budou absolventi kompetentní využívat dron i v profesní oblasti.

Za účelem předvést žákům drony v praxi se dne 27.6. 2018 v prostorách Diecézního domu v Litoměřicích uskutečnil projektový den, kde se účastníci dozvěděli všechny potřebné informace přímo od odborníků z praxe. Celá akce se uskutečnila ve spolupráci se společností DRONPRO.

Žáci nejdříve zhlédli motivační video a prezentaci, kde se dozvěděli něco o historii, základních modelech a typech dronů, o veškerých pravidlech pro létání, ale také potřebnou legislativu. Pro mnohé byl překvapením fakt, že dron neslouží pouze jako volnočasová aktivita. Využití má mnohem větší, a to například v zemědělství, infrastruktuře či u policie. Důležité postavení má samozřejmě i ve světě mediálním, kde slouží zejména k pořizování jedinečných videí a fotografií.

Žáci si dále vyzkoušeli počítačový simulátor pro létání s dronem či ovládání jednoduchého modelu přes mobilní aplikaci. Pod dohledem profesionálních pilotů dostali všichni žáci příležitost vyzkoušet si létání s opravdovými profesionálními drony, jakými byly Mavic Pro či Phantom.

„Bylo to super, opravdu jsem se bavil. Bylo fajn, že jsme si vyzkoušeli simulátor i praxi, takže jsme měli co porovnávat. Nejvíce mě zaujalo létání s dražšími drony. Těším se, až si udělám letecký průkaz,“ řekl s úsměvem Daniel Skupien, žák 1. ročníku oboru mediální komunikace.

Na závěr akce proběhlo vyhlášení nejšikovnějších pilotů, kteří si za odměnu odnesli dárek. Žáci domů odcházeli s nadšením, ale hlavně se spoustou nových poznatků a zkušeností.

„Projektový den s drony byl skvělá zkušenost a myslím si, že celý den byl velmi pěkně vymyšlený. Takovéto možnosti na jiných školách nenajdete,“ řekla Kateřina Oulická, žákyně 1. ročníku oboru mediální komunikace.

 

Autorka: Veronika Veselá

 

 

 

 

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.