Kotva

Váš e-mail:*
Vaše jméno:*
Předmět zprávy:*
Vaše zpráva:*
* Povinná pole

NAPIŠTE NÁM Jsme on-line
VOŠ, OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Ekonom

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A OBCHODNÍ AKADEMIE

Vstup do škola on-line





Fotogalerie

Tisk
Mapa webu
A
A
A

NA ŠKOLE EKONOM JIŽ TRADIČNĚ 100% ÚSPĚŠNOST U MATURIT

Vloženo: 30.5.2018 | Zobrazeno: x |
LITOMĚŘICE – Pro všechny žáky čtvrtých ročníků nastal v květnu významný den. Konala se ústní část maturitních zkoušek. A na škole EKONOM se zadařilo i letos, úspěšnost byla opět stoprocentní.

Maturitní zkoušku, často označovanou jako zkouška dospělosti, během května konali  žáci čtvrtých ročníků na všech středních školách napříč celou Českou republikou. Nejinak tomu bylo i na střední škole EKONOM. Zahajovací ceremoniál zde začal 16. května nástupem žáků oboru obchodní akademie. V následujícím týdnu přišla řada i na třídu studující obor mediální komunikace.

Ústní části státních maturitních zkoušek nejprve předcházela část písemná, která je připravována
a hodnocena společností Cermat. „Musím říct, že se na nás maturantech Cermat opravdu vyřádil. Některé úlohy byly těžkým oříškem, ale všichni jsme je nakonec úspěšně zvládli,“ sděluje se šťastným výrazem ve tváři Markéta Bartová, absolventka 4. ročníku oboru obchodní akademie.

Maturitní zkouška bývá mezi žáky velice obávaná. Maturanti však zachovali chladnou hlavu a snaha, připravenost a dlouhé učení se jim nakonec vyplatily. Maturitní zkouška dopadla pro všechny úspěšně, někteří dokonce prospěli s vyznamenáním. Velký podíl na úspěchu nese učitelský sbor, který žákům po celé čtyři roky poskytoval kvalitní vzdělání.

„Všichni žáci podali své maximální výkony a za celou komisi mohu prohlásit, že máme velkou radost z jejich úspěchu a přejeme všem absolventům hodně štěstí do další části jejich života,“ řekla s úsměvem učitelka českého jazyka Mgr. Miluše Kahounová.

„Myslím si, že s našimi výkony můžeme být všichni spokojení. Jsem hrdá na sebe i na mé spolužáky, že jsme to všechno statečně ustáli a podporovali se, což bylo zvláště v posledních dnech před onou zkouškou opravdu potřeba. Nicméně naši šerpu z maturitního plesu „Maturant 2018“ jsme si obhájili a celou maturitní zkoušku beru jako cennou zkušenost,“ dodala Šárka Dragounová, absolventka 4. ročníku oboru mediální komunikace.

 

FOTOGALERIE

Autorka: Veronika Veselá

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.