Kotva

Váš e-mail:*
Vaše jméno:*
Předmět zprávy:*
Vaše zpráva:*
* Povinná pole

NAPIŠTE NÁM Jsme on-line
VOŠ, OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Ekonom

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A OBCHODNÍ AKADEMIE

Vstup do škola on-line





Fotogalerie

Tisk
Mapa webu
A
A
A

EKONOMáci ví, jak se chovat na sociálních sítích

Vloženo: 16.5.2018 | Zobrazeno: x |
LITOMĚŘICE – Žáci střední školy EKONOM navštívili Diecézní dům, v němž proběhla přednáška o kyberšikaně a Facebooku. Žáci byli blíže seznámeni s problémy na Facebooku a dále byli poučeni o tom, jak by se měli na sociálních sítích chovat bezpečně.

Na začátku přednášky všichni žáci vyplnili vstupní formulář, aby se zjistilo, jaké mají povědomí o kyberšikaně a bezpečném chování na sociálních sítích.

Poté se ujal slova prap. Michal Ladiš (Policie ČR), odborník na kyberšikanu. Přednáška podpořená ppt. prezentací byla vedená formou otázek, aby se žáci nad tímto důležitým tématem zamysleli a uměli o něm otevřeně a samostatně mluvit.

Kybergrooming, kyberšikana, kyberstalking, flaming, sexting a happy slapping - to všechno jsou cizí slova, která byla vysvětlena a podrobně probrána. V dnešní době díky internetu je tato forma šikany častou záležitostí. „Přednáška byla skvělá, dozvěděla jsem se, jak si řádně zabezpečit profil na sociální síti a další spoustu užitečných informací ohledně Facebooku,“ řekla Zoya Mintová, žákyně třetího ročníku oboru mediální komunikace.

Na závěr besedy žáci prvních až třetích ročníků vyplnili výstupní formulář, který obsahoval stejné otázky jako dotazník vstupní. Cílem těchto dotazníků bylo zjištění, zda jsme si v odpovědích jistější a zda víme, na co si dávat pozor.

V závěru projektového dne jsme byli seznámeni s výsledky vstupního dotazníku. Někteří z nás byli překvapeni, jak výrazně se v některých odpovědích lišili chlapci a dívky.

Autorka: Nikol Lacková

 

VIDEOGALERIE

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.