Kotva

Váš e-mail:*
Vaše jméno:*
Předmět zprávy:*
Vaše zpráva:*
* Povinná pole

NAPIŠTE NÁM Jsme on-line
VOŠ, OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Ekonom

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A OBCHODNÍ AKADEMIE

Vstup do škola on-line





Fotogalerie

Tisk
Mapa webu
A
A
A

Projektový den - „EKONOMáci“ na cestě k elektromobilitě

Vloženo: 30.10.2017 | Zobrazeno: x |
LITOMĚŘICE – Střední škola EKONOM z Litoměřic zavítala do venkovních prostor hostelu U Svatého Štěpána, kde byl pro žáky připraven projektový den věnující se elektromobilitě. Žáci si mohli prohlédnout vozy značky Tesla, BMW či Volkswagen a mnozí z nich si i sami vyzkoušeli, jak se takový vůz řídí. Celou akci moderoval ředitel školy Miroslav Pokorný a majitelé vystavených elektromobilů.

Žáci střední školy EKONOM se sešli v ranních hodinách u školy a společně se přesunuli na venkovní prostranství hostelu U Svatého Štěpána v Litoměřicích, kde pro ně byl připraven zajímavý program v rámci Projektového dne elektromobility koncipovaného v souladu s Národním akčním plánem čisté mobility. Úvodní slovo patřilo  řediteli školy, který následně předal slovo panu Karlu Krejzovi, místostarostovi Litoměřic, a tajemníkovi Litoměřic Milanu Čigášovi.

Účastníci byli rozděleni do několika skupin tzv. „čekatelů na řidičský průkaz“  a řidičů, kteří měli možnost pod odborným dohledem elektromobily řídit.

Žáci během projektového dne zasedli také do lavic a zhlédli prezentaci o elektromobilitě, během níž se dozvěděli např., že technologická výroba modelu BMW i8 s sebou přináší také celou řadu progresivních materiálů a výrobních postupů. Měli možnost položit přítomným zástupcům města a majitelům aut řadu otázek, které je zajímaly. Nechyběly ani dotazy týkající se podpory města v oblasti propagace elektromobility, zřizování nabíjecích stanic pro tyto vozy, ekologického přínosu elektromobilů či vývojových trendů v automobilismu. V průběhu projektového dne bylo pořízeno hodně zajímavých fotografií, které si zájemci mohou prohlédnout na webových stránkách střední školy EKONOM.

Mezi elektromobily byly zastoupeny značky vozů BMW i8, BMW i3, Tesla S, Volkswagen e-Golf a Volkswagen e-Up a nákladní vozíky společnosti Balkancar. Celý projektový den zakončil ředitel školy slovy, že i když nebylo slunečné počasí, tak doufá, že si to všichni užili. Opravdu s ním museli všichni souhlasit. Už teď se celá škola těší na další zajímavý projektový den.

Autorka: Nikol Lacková, 2. AM

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.