Kotva

Historie


Historie nynější Vyšší odborné školy, Obchodní akademie, Střední odborné školy a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky EKONOM, o.p.s., Litoměřice se začala psát roku 1991, kdy bylo nejprve založeno Občanské sdružení soukromých učitelů. V září 1992 byla následně otevřena škola a jak čas ubíhal rostla a rozvíjela se. 

V roce 2003 mohli noví žáci zahájit studium na Vyšší odborné škole v oboru Firemní management a později i Personální management. Pozadu nezůstala ani  výuka nových technologií a od roku 2004 byl zaveden koncept ECDL a jeho testování v rámci výuky Informačních technologií.  

O rok později škola EKONOM ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou otevírá konzultační středisko se studijním oborem Veřejná správa a regionální rozvoj jednak v bakalářské a následně v roce 2007 i navazujícím magisterském studiu poskytované v rámci kombinované (dálkové) formy studia o víkendech.  

EKONOM nabízí vzdělání všem zájemcům ve věku od 4 do 99 let . Nejmladšími žáčky jsou děti mateřských škol, které se vzdělávají  v jazykových kurzech anglického a německého jazyka. Nejstaršími studenty jsou senioři se zájmem o vzdělávání na vysokoškolské úrovni které škola poskytuje v rámci Univerzity třetího věku (VU3V). 

Do Litoměřického regionu škola přivedla také specializované manažerské vzdělávání s titulem MBA a ve spolupráci s Občanským sdružením soukromých učitelů nabízí řadu školení a kurzů, které jsou zaměřeny do tří hlavních kategorií. Ekonomika a účetnictví, Informační technologie a aplikační programy pro osobní počítače a kurzy cizích jazyků. 

Na Střední odborné škole mohou žáci aktuálně studovat obor Ekonomika a podnikání - Mediální komunikace a webový design nebo nově Technologie budoucnosti a bezpečnost v IT, který od školního roku 2020/2021 nahradil obor Manažer kvality. Pozadu však nezůstává ani obor studia Obchodní akademie - Mezinárodní obchod  a cestovní ruch. 

Každý zájemce o studium je u nás vítán, přejeme Vám mnoho úspěchů a těšíme se na Vás!

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.